Ismerje meg ezeket a meglepő tényeket a körömgombáról

Ismerje meg ezeket a meglepő tényeket a körömgombáról

Végül figyelmeztet Anderson: „Néhány mágneses talpbetét, amelyet láttam, éles szélekkel vagy csomókkal rendelkezik. Minden ilyen tervezést kerülni kell, különösen cukorbetegek vagy érrendszeri betegségek esetén. ”

Alsó vonal

A mágneses talpbetét nem mindenkinek való. A lábbetegségtől függően enyhülést nyújthatnak (ez lehet valódi vagy a placebo-hatás miatt); mások számára a pénz és a remény hatástalan pazarlása lehet.

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A láb egészségének legfrissebb termékei

8 kockázati tényező a köröm gombás fertőzéséhez

A körömlakkozástól kezdve a sportolásig számos tényező növelheti a körömgombásodás kockázatát.

Írta: Diana Rodriguez 2014. szeptember 8

Lábköröm gomba kezelése

A körömgomba megjelenése után nehéz lehet megszabadulni tőle. Íme néhány technika a körömgomba megelőzésére és kezelésére.

Írta: Diana Rodriguez 2014. szeptember 8

5 dolog, amit nem tudtál a lábköröm gombás fertőzéseiről

Ez egy lábköröm gombás fertőzés, szóval mit kell még tudni? Rengeteg, kiderül. Ismerje meg ezeket a meglepő tényeket a körömgombáról.

Szerző: Jennifer Acosta Scott 2014. szeptember 8

A lábköröm gombás fertőzéseinek figyelmen kívül hagyásának veszélyei

Már egy kisebb elszíneződés is a körömgomba jele lehet, és érdemes orvoshoz fordulni. Tudja meg, miért és hogyan kaphat segítséget a körömgomba tüneteire. . .

Szerző: Jennifer Acosta Scott 2014. szeptember 8

7 egészséges szokás a körömgomba megelőzésére

A meleg, izzadt lábak táptalaja a köröm gombás fertőzésének. Tudja meg, hogyan kerülheti el ezt a fenyegetést, és tarthatja meg lábai egészségét.

Írta: Diana Rodriguez 2014. szeptember 8

Flip-Flops: A legveszélyesebb cipő, amit viselhet?

Nyáron a papucsot mindennapi viseletként alkalmazzuk, nem gondolva a kevés alátámasztással járó cipőviselés lehetséges hosszú távú hatásaira.

Szerző: Taryn Winter Brill 2013. augusztus 9

A hatalmas gombacsalád, amely az Ön testén él

A National Institutes of Health kutatói 80 ​​különböző típusú gombát találtak, amelyek csak a sarkunkban kolonizálják. Íme egy pillantás ezekre a mikroszkopikusokra. . .

Szerző: Mollie Bloudoff-Indelicato 2013. május 24

Flip-Flops: Veszélyes nyári alapanyag

2012. június 28-ig

7 Funky Feet tények

A lábaid nagyon sokat tesznek érted, de valójában mennyit tudsz róluk? Összegyűjtöttük a legérdekesebb, leghasznosabb és egyszerűen furcsa tényeket. . .

2012. január 6-ig

8 Nyári lábveszély

A nyár szórakoztató lehet, de a hőség durva lehet a lábán. Így kerülheti el – vagy ha szükséges – kezelheti a leggyakoribb lábegészségügyi fenyegetéseket. . .

Írta: Wyatt Myers, 2011. augusztus 16"

Dann Tardif/

A spondylitis ankylopoetica az ízületi gyulladás gyulladásos formája, amely elsősorban a gerincet érinti. Szerencsére a spondylitis ankylopoetikában szenvedőknek számos lehetőségük van az állapothoz kapcsolódó fájdalom és fáradtság kezelésére.

Míg a kezelési terv követése az első lépés, vannak más önkezelési módszerek is, amelyek a tünetek enyhítésére is szolgálhatnak. Az Arthritis Foundation szerint a mindfulness meditáció az egyik ilyen megközelítés.

Mi a meditáció?

A Nemzeti Kiegészítő és Integratív Egészségügyi Központ (NCCIH) szerint a meditáció egy ősi elme-test gyakorlat, amely a relaxáció elősegítésére, a stressz csökkentésére, a betegségekkel való megbirkózásra és az általános egészség javítására használható.

Számos meditációs módszer létezik, amelyeket kipróbálhat, de a legtöbb esetben az elmét egy ideig összpontosítja, miközben kényelmes helyzetben ül vagy fekszik egy csendes helyen, a lehető legkevesebb zavaró tényezővel – mondja az NCCIH. A meditáció magában foglalja a nyitott hozzáállást is, és hagyja, hogy a gondolatok és más zavaró tényezők jöjjenek és menjenek anélkül, hogy megítélnénk őket.

Hogyan segíthet a meditáció a spondylitis ankilopoetikában

Bár a meditáció nem gyógyítja meg a spondylitis ankylopoetikáját, segíthet a tünetek jobb kezelésében azáltal, hogy elősegíti az ellazulást, csökkenti a stresszt, javítja a kilátásokat és az általános hangulatot a kanadai Arthritis Society (ASC) szerint. A kulcs, az ASC hozzáteszi: A Mindfulness meditáció, ha helyesen gyakorolják, elősegítheti a béke és a tisztaság érzését, valamint a tudatosság magasabb szintjét.

„Azt hiszem, a tudomány csak most bizonyítja azt, amit egyes spirituális hagyományok évezredek óta mondanak: a következetes meditációs gyakorlat csökkenti a stressz szintjét, termelékenyebbé és hatékonyabbá tesz, normalizálja az alvást, és erősíti az immunrendszert” Lodro Rinzler, buddhista meditációs tanár és az MNDFL, egy New York-i meditációs stúdiólánc társalapítója. „Számomra nem tudom, hogy a meditáció ellenállóbbá tett-e az influenzával szemben, de azt tudom, hogy az olyan egyszerű dolgokért, mint a lélegzet, lehetővé tette számomra, hogy teljesebben és hitelesebben jelenjek meg életem hátralévő részében. , amire szerintem sokan vágyunk. ”

A meditáció segíthet a spondylitis ankylopoetica okozta krónikus fájdalom és fáradtság enyhítésében is. Az Annals of Behavioral Medicine című folyóiratban 2017 áprilisában megjelent áttekintés megállapította, hogy az éber meditáció csökkentette a fájdalom és a depresszió tüneteit, valamint javította az életminőséget a krónikus fájdalomban szenvedőknél, de megjegyezte, hogy nagyobb vizsgálatokra van szükség. A National Ankylopoetica Spondylitis Társaság (NASS) az Egyesült Királyságban az éber meditációt ajánlja kiegészítő terápiaként – vagyis az orvosa által felírt gyógyszeres kezelés mellett – a spondylitis ankylopoetica tüneteinek kezelésére.

Hogy kezdjed

Miután eldöntötte, hogy kipróbálja a meditációt a spondylitis ankylopoetica kezelési terve részeként, a kérdés az: Hogyan kezdje el?

Azok számára, akik most kezdik el az éberség meditációját, a Breathworks, az Egyesült Királyságban működő szervezet, amely ennek gyakorlásával foglalkozik, a következőket ajánlja:

Kezdje egy szerény céllal. Ne gondolja azt, hogy a mindfulness meditáció azonnal megoldja a spondylitis ankylopoetica tüneteit, és ne próbáljon meg azonnal hosszú ideig meditálni. Összpontosítson egy különösen aggasztó tünetre, amelyet kezelni szeretne, és próbáljon meg meditálni néhány percig – legalább a kezdéshez. Ne csalódjon, ha kezdetben nehézségei vannak az összpontosítással. A megfelelő megközelítés megtalálása időbe telhet.

Tartsa be a menetrendet. Ha megtaláltad a számodra megfelelő éber figyelemtechnikát, ragaszkodj hozzá. Minden nap szánj időt a gyakorlásra – talán először reggel vagy közvetlenül lefekvés előtt.

Emlékezzen a testtartásra és a pozícióra. A jó testtartás létfontosságú az éberséghez, csakúgy, mint annak megtalálása, hogy biztonságosan elhelyezkedjen és felkeljen a napi gyakorlat után. A Breathworks útmutatót kínál a helyes testtartáshoz. „Ha a fizikai testtartás nem kényelmes a spondylitis ankilopoetikában szenvedő betegek számára, megpróbálhatja ugyanazt a technikát, de a földön fekve” – teszi hozzá Rinzler.

Az is a legjobb, ha keres egy csendes, kényelmes helyet a gyakorláshoz. Ha sok a zaj vagy sok ember van körülötte, akkor elterelheti a figyelmét, és ezáltal zavart okozhat. Ennek ellenére, ha mozgalmas életet él, tanuljon meg meditálni útközben, és szánjon néhány percet meditációra az irodában, ingázás közben vagy akár séta közben.

Próbáljon ki többféle meditációs módszert. Az Arthritis Foundation szerint néhány meditációtípus, amelyet érdemes megfontolni, közé tartozik a jóga légzés, az aktív meditáció, az irányított képalkotás, az éberségen alapuló stresszcsökkentés és a transzcendentális meditáció. A Breathworks több meditációs megközelítéshez is kínál tippeket, akárcsak a kanadai székhelyű Work Wellness and Disability Prevention Institute. Kísérletezzen, amíg meg nem talál egy vagy több megfelelőt.

Rinzler szerint a légzésfigyelésnek nevezett gyakorlat talán a legjobb kiindulópont a spondylitis ankylopoetica esetén.

„Íme, hogyan kell csinálni” – magyarázza. „Érezd tested súlyát a földön az üléseden vagy a lábadon keresztül a padlón. Finoman emelje felfelé a gerincén keresztül. Hagyja, hogy tekintete megállapodjon egy ponton a földön, három-négy lábbal Ön előtt – nyugodt módon, nincs szükség lézerfókuszra. Csatlakozz a légzésed természetes ciklusához, érezd hasad emelkedését és süllyedését. Hangolódjon rá a lélegzetre, mint egy rádiójelre, és mindegyiket egyedi cselekedetként érzékelje. Amikor az elméd elkalandozik, akkor térj vissza a légzés fizikai érzetéhez. Azt javaslom, hogy állítson be egy időzítőt, és kezdje ezzel napi 10 percig, minden nap. Minél többet csinálod, annál inkább látni fogod az előnyeit. ”

Végül, ha úgy találja, hogy még mindig az éber meditációval küzd, ne feledje: létezik erre egy alkalmazás. Az Egyesült Államokban működő non-profit Mindfulness. org számos olyan alkalmazást ajánl, amelyek segíthetnek az indulásban.

És ha azt tapasztalja, hogy minden nap éberséget gyakorol, és ez segít a spondylitis ankylopoetica tüneteinek enyhítésében, kövesse nyomon fejlődését, és jutalmazza meg magát. Ez segíthet motiválni a folytatásra.

Iratkozzon fel a krónikus fájdalom hírlevelére!

A legújabb spondylitis ankylopoetica

8 dolog, amit a spondylitis ankylopoeticaban szenvedőknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Nincs szükség speciális felkészülésre a COVID-19 elleni védőoltáshoz, ha spondylitis ankylopoetikában szenved.

Írta: Meryl Davids Landau 2021. április 20

8 hatékony módszer a pozitív gondolkodásmód megőrzésére, ha spondylitis ankilopoetikája van

A spondylitis ankylopoetica okozta krónikus fájdalommal való együttélés bárkit levert. Tanuljon meg olyan megküzdési technikákat, amelyek segíthetnek pozitívnak maradni és az irányítást. . . .

Írta: Erica Patino 2021. február 16

8 kérdés, amit fel kell tenni a gyógyszerésznek a spondylitis ankylopoetica gyógyszereiről

Gyógyszerésze segíthet a biztosítással, a kihagyott adagokkal és egyebekkel kapcsolatos problémák megoldásában.

Szerző: Quinn Phillips 2020. november 24

Hogyan lehet megelőzni a spondylitis ankylopoetica hátfájását, ha otthonról dolgozik

Speciális felszerelés vagy bútor nélkül is kevésbé terhelheti meg az otthoni munkavégzést.

Szerző: Quinn https://harmoniqhealth.com/hu/ Phillips 2020. november 24

8 dolog, amit minden spondylitis ankylopoetikában szenvedő nőnek tudnia kell

A gyulladásos ízületi gyulladás ezen formája gyakrabban fordul elő nőknél, mint azt korábban gondolták. Íme a legfontosabb tények arról, hogy a betegség hogyan befolyásolhatja a nők életét. . .

Írta: Katherine Lee 2020. szeptember 17

Mit egyen – és mit kerüljön – az erős csontokért, ha spondylitis ankylopoetikája van

A spondylitis ankylopoetica növelheti a csontritkulás és a gerinctörések kockázatát, de az egészséges táplálkozás segíthet megvédeni a csontokat.

Írta: Katherine Lee 2020. szeptember 17

A legjobb módjai annak, hogy aktív maradjon, ha nr-axSpA-ja van

Ezek a gyakorlatok segíthetnek megőrizni erős, rugalmas hátát, valamint fitten és egészségesen tartani.

Szerző: Quinn Phillips 2020. május 29

Hogyan lehet biztonságos és egészséges terhesség az nr-axSpA segítségével

Annak biztosítása, hogy betegsége jól kontrollált legyen, kulcsfontosságú az egészséges terhességhez és a babához.

Szerző: Quinn Phillips 2020. május 29

Mi a teendő, ha a spondylitis ankylopoetica a bordáit érinti

A mellkasi fájdalom és a légzési nehézség néhány ijesztő tünet ennek a gyakori szövődménynek, de a kezelés és a gyakorlatok segíthetnek.

Írta: Katherine Lee 2020. május 28

Gyakorlat spondylitis ankylopoetica esetén: melyiket érdemes kipróbálni?

Válaszoljon ezekre a kérdésekre, hogy szakértői fitnesz-ajánlatokat kapjon Cara Ann Senicolától, aki a Kórház fizikoterapeutája és okleveles jógaoktatója. . .

2019. március 1-ig"

Az irritábilis bél szindróma (IBS) kezeléssel nem múlik el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az IBS-ben szenvedőknek segítség nélkül kell szenvedniük. Az egyik lehetőség, hogy számos felírt gyógyszer csökkentheti az IBS tüneteit.

Ennek ellenére fontos szem előtt tartani, hogy nem minden IBS-tünetek elleni gyógyszer megfelelő minden IBS-beteg számára. Az IBS egy összetett rendellenesség, amely személyenként eltérő tüneteket produkál. Ami egy személy számára hatásos, az lehet, hogy másoknál kevésbé. A tünetek egyénenként is változhatnak – az IBS-beteg elsősorban hasi fájdalmat és székrekedést tapasztalhat az egyik epizód során, majd a következőben hasmenés gyötörheti.

Az IBS tüneteinek kezelése: Vényköteles gyógyszerek

Szerette orvosa számos gyógyszert írhat fel az IBS különösen aggasztó tüneteinek kezelésére. A kevésbé fájdalmas tünetek esetén az étrend és az életmód megváltoztatása, valamint a vény nélkül kapható és természetes gyógymódok jótékony alternatívái lehetnek a felírt gyógyszerek nagy hatásfokú erejével szemben.

Ezenkívül, mivel az IBS krónikus állapot, a tünetkezelés folyamatban van. A betegeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy bizonyos gyógyszereket nem szabad hosszú ideig szedni.

Ha kedvese orvosa úgy dönt, hogy vényköteles gyógyszerekre van szükség, a következőket javasolhatja:

Görcsoldók, például diciklomin (Bentil). Ezek a gyógyszerek csökkentik a bélrendszer izmainak görcsösségét, ami segít enyhíteni a görcsöket és a hasi fájdalmat. Antidepresszánsok, mint például a szelektív szerotonin-újrafelvétel-gátlók (SSRI-k), mint a szertralin (Zoloft) és a triciklikusok, beleértve az amitriptilint (Elavil). Ezeket a hosszabb ideig tartó szedésre tervezett gyógyszerek enyhítik a fizikai fájdalmat azáltal, hogy növelik a gyomor-bél traktusra ható neurotranszmitterek szintjét, és kezelhetik a depressziót vagy a stresszt is, amelyek hozzájárulhatnak az IBS tüneteihez. Neurotranszmitter-aktív vegyületek. A neurotranszmitterek információt adnak át a test különböző részeiről, beleértve a bélrendszert is, az agyba és fordítva. Az idegimpulzusok átvitelének csillapításával a neurotranszmitter-aktív vegyületek befolyásolják a bélizmok összehúzódását, ami hasznos a hasmenés kezelésében. Ilyen például a Lotronex (alozetron-hidroklorid), amely a szerotonin neurotranszmitter szelektív inhibitora. A kloridcsatorna-aktivátorok, például a lubiproszton (Amitiza) használhatók az IBS-hez kapcsolódó székrekedés kezelésére. A bélben lévő kloridcsatornák aktiválása serkenti a bélnedvek áramlását, ami elősegítheti az élelmiszerek átjutását. Az Amitiza-t csak az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága hagyta jóvá az IBS székrekedéssel járó kezelésére 18 éves vagy annál idősebb nőknél. Antibiotikumok. Az antibiotikumok hasznosak lehetnek, mivel az IBS egyik kiváltó oka lehet a bakteriális fertőzés. Az IBS kezelésére használt antibiotikumok azonban ellentmondásosak, mivel ez a jótékony bélbaktériumok eltávolításához vezethet.

Fontos, hogy beszéljen orvosával a szerotonint célzó gyógyszerek mellékhatásairól. Például az alosetron gyomor-bélrendszeri fájdalmat okozhat.

Az IBS tüneteinek kezelése: életmódbeli tényezők

Az összes rendelkezésre álló gyógyászati ​​lehetőség mellett a legjobb stratégia az IBS-ben szenvedők számára a gyengéd, szerető személyes gondoskodás. "Az egészséges, oldódó étrend és a sok víz az alap. Az ételintolerancia azonosítása kiemelten fontos," mondja Anthony Starpoli, MD, a New York-i St. Vincent’s Kórház gastrooesophagealis kutatási és endosebészeti igazgatója, valamint a New York Medical College orvosi adjunktusa Valhallában, N. Y.

Az IBS krónikus állapot, de ha gondoskodik arról, hogy kedvese megfelelő gyógymódokkal és életmódbeli változtatásokkal rendelkezzen, segíthet neki a tünetek kezelésében, valamint enyhítheti a fájdalmat és a kellemetlen érzést.

Iratkozzon fel Emésztési Egészségügyi Hírlevelünkre!

.
.
.
.